Yaşam Bilimleri ve Biyomedikal Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi -

1.   Yaşam Bilimleri ve Biyomedikal Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi
  2. Haberler

Merkez Üyelerimizin Yeni Makalesi

Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilen İGÜ BAP-K destekli 'CRISPR Tabanlı HBV DETECTR Yanal Akış Testi Geliştirilmesi (KAP-050421- AAH)' projesinden yeni bir araştırma makalesi yayımlandı.

Merkezimizin çalışmalarında aktif rol alan paydaşlarımızdan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Öğretim Üyesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Abbas Ali Husseini ve merkez müdürümüz  Dr. Öğr. Üyesi Serap Yeşilkır Baydar'ın işbirliği ile gerçekleştirilen 'CRISPR Tabanlı HBV DETECTR Yanal Akış Testi Geliştirilmesi (KAP-050421- AAH)' başlıklı projenin çalışmaları geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştır.

Proje kapsamında elde edilen veriler
'Optimization of a Rapid and Sensitive Nucleic Acid Lateral Flow Biosensor for Hepatitis B Virus Detection' başlıklı araştırma makalesi olarak Ağustos 2023'te Molecular Biology Reports'da (Springer Nature, SCI-E kapsamındaki Q2 dergi) yayınlanmıştır.

Makaleye erişmek için lütfen tıklayınız.

Çalışmalarından dolayı araştırma ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.