Yaşam Bilimleri ve Biyomedikal Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi -

Projeler

gelişim üniversitesi
  1.   Yaşam Bilimleri ve Biyomedikal Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi
  2. İçerik


Projeler


▪ Dr. Öğr. Üyesi Serap Yeşilkır Baydar (Araştırmacı): YTÜ Prof. Dr. Mehmet Burçin Pişkin yürütücülüğünde ‘Kompozit Nanofiber Kardiyak Yamaların Adipoz Doku Kaynaklı Mezenkimal Kök Hücrelerde Kardiyojenik Farklılaşma Ve Transkriptomik Değişiklikler Üzerine Etkisinin İncelenmesi’ başlıklı TÜBİTAK 1001 projesi (2022-2025) (-Devam ediyor)
 
▪ Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dr.Öğr.Üyesi Hande Nur ONUR ÖZTÜRK‘ün yürütücülüğünde, Selin OKUNAK’ın araştırmacılığında   "6-12 Aylık Bebeği Olan Annelerin Diyet Triptofan Miktarlarının Bebek Ve Anne Uyku Kalitesine Etkisi" adlı TÜBİTAK 2209-A  projesi (3/18/2023 – Devam)
 
▪Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hatice Merve Bayram’ ın yürütücülüğünde Zehra Nur Karagüney’in “Dijital Dürtü Modellerinin Online Yemek Seçimi Üzerine Etkisi” araştırmacılığında   adlı TÜBİTAK 2209-A  projesi (3/18/2023 – Devam)  

▪ Melike Yağmur YILMAZ’ın  “Filizlendirilmiş Brokoli (Brassica Oleracea) Bitkisi ile Üretilen Ekmeklerin Antioksidan Kapasitelerinin Belirlenmesi” adlı TÜBİTAK 2209-A  projesi (3/18/2023 – Devam)

▪Rozerin İPEK, Müzeyyen Sedef EROĞLU, Beyza Nur SANCAK “ Deprem Sonrası Algılanan Stresin, Endişenin ve Anksiyetenin Beslenme Üzerine Etkisinin İncelenmesi: Deprem Bölgesi Örneği” adlı TÜBİTAK 2209-A  projesi (3/18/2023 – Devam).
 
▪Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Negin AZARABADİ’nin yürütücülüğünde, Halis ŞİMŞEKLER, Alperen DELİYUSUF’un araştırmacılığında, “Yerli ve Fonksiyonel Afet Gıdası Üretimi”   adlı TÜBİTAK 2209-A  projesi (3/18/2023 – Devam)
  
▪Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dr. Arş. Gör. Hasan Fatih AKGÖZ’ün yürütücülüğünde; Safiye Nur Karadaş ve Songül Yılmaz’ın araştırmacılığında  Sağlık Bilimleri Fakültesi Üniversite “Ögrencilerinin Depresyon, Anksiyete, Stres Düzeyleri ile Sağlıklı Beslenme Tutumları ve İyilik Durumları Arasındaki İlişki” adlı TÜBİTAK 2209-A  projesi (3/18/2023 – Devam)

▪Beyza ERDOGAN’ın araştırmacılığında; "Egzersiz ve Spor Bilimleri Oérencilerinin Besin Takviyelerine Olan inanci ve Takviye Kullanımının Egzersiz ve Beslenme Davranışları Üzerine Etkisi” adlı TÜBİTAK 2209-A  projesi (3/18/2023 – Devam)
 
 ▪Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Abbas Ali HUSSEİNİ’nin yaptığı "Akustik Mikroçip Tabanlı Hızlı Ribonükleik Asit  İzolasyon Kiti Geliştirmesi"  adlı TÜBİTAK 1005 projesi (-Devam)
 
▪ Dr. Öğr. Üyesi Serap Yeşilkır Baydar’ın Danışman olarak yer aldığı Beril Akspy'un yürütücülüğünde 'Daha Sağlıklı, Kaliteli ve Sürdürülebilir Bir Yaşam Planı için Tıbbi Bitkilerin Günlük Hayatta Doğru Biçimde Kullanımının Yaygınlaştırılması Amaçlı Reçetelerin Hazırlanması (Proje No: 1919B012307665)' başlıklı TÜBİTAK 2209-A  Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı tarafından destekli proje (29 Eylül 2023 - 29 Eylül 2024) (Tamamlandı)
 
▪ Dr. Öğr. Üyesi Abbas Ali Husseini yürütücülüğünde ve Dr. Öğr. Üyesi Serap Yeşilkır Baydar’ın araştırmacı olarak yer aldığı ‘Akustik Mikroçip Tabanlı Hızlı Ribonükleik Asit İzolasyon Kiti Geliştirmesi’ Proje No:121M969 adlı TÜBİTAK 1005 destekli proje (Tamamlandı).
 
▪ Dr. Öğr. Üyesi Negin Azarabadi yürütücülüğünde ve Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu’nun araştırmacı olarak yer aldığı ‘Farklı Coğrafi Koşullarda Yetişen Türk Safranının (Crocus Sativus L.) Aroma Profilinin Belirlenmesi ( Proje No: DUP-160920-NA)’ başlıklı İGÜ BAP-K destekli proje (Tamamlandı)
 
▪ Dr. Öğr. Üyesi Abbas Ali Husseini yürütücülüğünde ve Dr. Öğr. Üyesi Serap Yeşilkır Baydar’ın araştırmacı olarak yer aldığı Kapsamlı Araştırma Projesi kapsamında ‘CRISPR Tabanlı HBV DETECTR Yanal Akış Testi Geliştirilmesi’ Proje No: KAP-050421-AAH’ başlıklı İGÜ BAP-K destekli proje (Tamamlandı)
 
▪ Dr. Öğr. Üyesi Masoud Derakhshandeh yürütücülüğünde ve Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu’nun araştırmacı olarak yer aldığı Bağımsız Proje Kapsamında ‘Mikroalg Türleri Kullanılarak Nanopartikül Biyosentezi ve Üretilen Nanopartiküllerin Antibakteriyel Özelliklerinin Karakterizasyonu/İncelenmesi’ başlıklı İGÜ BAP-K destekli proje (Tamamlandı)
 
▪ Dr. Öğr. Üyesi Abbas Ali Husseini yürütücülüğünde ve Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu’nun araştırmacı olarak yer aldığı ‘Kanda Hızlı Toplam RNA İzolasyon Kiti Geliştirilmesi’ adlı BAPUM destekli proje  (Tamamlandı)
 
▪ Dr. Öğr. Üyesi Mehlika Karamanlıoğlu yürütücülüğünde ve Dr. Öğr. Üyesi Serap Yeşilkır Baydar’ın araştırmacı olarak yer aldığı ‘Cocos nucifera Yağı Katkılı Biyomalzemelerin Üretilmesi, Karakterizasyonu ve Yara İyileştirilmesine Etkisinin İncelenmesi’ adlı BAPUM destekli proje (Tamamlandı)
 
▪ Dr. Öğr. Üyesi Serap Yeşilkır Baydar’ın yürütücülüğünde Kapsamlı Araştırma Projeleri kapsamında ‘Nörolojik Hastalıklara Karşı Terapötik Ajanların Hücre Kültüründe İncelenmesi (KAP-270320-SYB)’ adlı BAPUM destekli proje (Tamamlandı)
 
▪ Dr. Öğr. Üyesi Hakan Akça yürütücülüğünde ve Dr. Öğr. Üyesi Mehlika Karamanlıoğlu’nun araştırmacı olarak yer aldığı ‘Bebek Sağlığı İzleme Sistemi’ adlı BAPUM destekli proje(Tamamlandı)